18 Aralık 2010 Cumartesi

Drift Nedir - Yanlama Nedir ? İkisi aynımıdır ?

Bir çok kişi drit ile yanlamanın aynı anlamda olduğunu düşünürler.Günümüzde birçok kişi sokaklarda arabalarıyla drift yapıyor yanlıyor.Ama herkes bilmiyor ki , drift ile yanlamanın ne olduğunu.Bende bilgilendirme amaçlı bu makaleyi yazmak istedim.


Driftin tanımı;Drift arkadan çekişli arabalarda lastiğin kaydıralarak yan yan gitmesidir.Drift sadece arkadan çekişli arabalarda olmaktadır.Önden çekişlilerde drift olmaz.
Yanlamanın tanımı;Yanlama önden yada 4 çeker (4x4) arabaların el frenini çekerek arabanın yan yan gitmesidir.El freni çekmek viraja yada sokak arasına daha hızlı girmek amacıyla yada gösteri amaçlı yapılır.
Şimdi herkes sorucak ikiside aynı şey değilmi ikisindede araba yan yan gitmiyormu diyecek.Evet ikisindede araba yan yan gidiyor ama, arkadan çekişli arabalarda arka teker dönerek yan yan gidiyor.Bu durum drift yapmak için çok iyi bir şey.Çünkü araba hem gidiyor, hemde yanlıyor.Ama yanlamada el freni çekiliyor.El freni çekilince arabanın lastikler kilitleniyor.Arabada çok az yan yan gittikten sonra duruyor.Ama drift yaparken yane arabanız arkadan çekişli ise devamlı yan yan gidebiliyosunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aşağıdaki Yorum Formundan Bu Konuya YORUM YAZ :)
Yorum Yazabilmeniz için Yorumlama Biçiminden 'Anonim' biçimini seçin.